неділю, 25 березня 2018 р.

21 березня – Всесвітній день поезії 

З нагоди Всесвітнього дня поезії, 21 березня у бібліотеці фінансово-економічного коледжа діє книжкова виставка “Поезії одвічна таїна”.
Всесвітній день поезії проголошений делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Вперше цей день був відзначений 21 березня 2000 року в Парижі. Метою встановлення дати Генеральною конференцією ЮНЕСКО було привернути увагу суспільства до поетичної спадщини та необхідності звернення до неї у виховній та просвітницькій діяльності. Цей день відзначають щорічно. Нові видання, виставки, поетичні конкурси, виступи поетів повертають нас у світ слова, що пробуджує в душі найкращі почуття.
Книжкова виставка познайомить студентів із збірками “Цукерково-букетні вірші”, “І слово проситься у вірш…” відомого Хмельницького поета Віталія Цезарійовича Міхалевського, молоді люди познайомляться з творчим доробком поетеси Надії Іванівни Мартинюк “Вічна земна любов”, знайдуть збірки відомих українських поетів, а також побачать твори українських поетів у перекладах мовами світу, оригінали поетичних шедеврів Шекспіра, Байрона, Гейне, Гете, Аполлінера. 

Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути книжкову виставку “Поезії одвічна таїна” і поринути у чарівний світ поезії.



Немає коментарів:

Дописати коментар