середу, 25 квітня 2018 р.

Година історії
"Культурне відродження України"

25 квітня в Хмельницькому фінансово-економічному коледжі для студентів 1 і 2 курсу коледжу була проведена година історії Культурне відродження України.
На масовий захід був запрошений український історик, режисер, архівіст, кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України - Петро Якович Слободянюк. Він розповів студентам про становлення державності України, про культурний занепад і його причини, згадав у своїй розповіді про історію УПА і петлюрівців. Петро Якович обговорив з молодими людьми ключові напрямки відродження, збереження та подальший розвиток культурних надбань Хмельниччини.
Відомий архівіст та краєзнавець представив молоді власну книгу, також відповідав на запитання студентів. У книзі "Культура Хмельниччини" Петра Яковича Слободянюка увазі читачів пропонується багато раніше невідомих імен, фактів, подій, статистичних даних з історії культури Хмельницької області. Викладено також нові уявлення щодо подальшої національно-культурної розбудови української держави. Студенти дізналися для себе багато нового та цікавого з години історії про культурне відродження України.


Немає коментарів:

Дописати коментар